VEENENDAAL – Potentiële bewoners van woonlocatie Welkom kunnen zich per 1 maart aanmelden voor een woonplek. Medio mei opent de eerste vestiging haar deuren in Veenendaal. In het nieuwe ‘Carrefour’, aan de Vijftien Morgen, zat eerder een bibliotheek. Nu maakt Welkom er een wooncomplex voor mensen die zoeken naar passende woonruimte en zelfstandig willen wonen met een Plus. Wat is die Plus? Dit is per bewoner verschillend op gebied van leren, financiën en zorg.

Momenteel werkt de organisatie nog hard aan het pand. Ruim tachtig studio’s en appartementen moeten er komen. Op het complex komen ook een sportschool, instructieruimten, een kantine met loungezithoeken en een terras voor bewoners. De eerste locatie van Welkom krijgt ook kantoorruimte. Die zijn bedoeld als flexplekken voor Veenendaalse zorginstellingen. De organisatie hoopt op een kruisbestuiving.

Vanaf 1 mei kunnen uitkeringsgerechtigden bij Welkom werken aan hun toekomst. De organisatie biedt hen kansen die ze eerder misschien niet kregen. Het gaat dan bijvoorbeeld om woonruimte, opleiding en werk. Wie het nodig heeft, krijg ook advies op financieel of sociaal gebied. Zo helpt de particuliere organisatie mensen op weg.

Na Veenendaal zal Welkom nog meer woonlocaties openen. Op zeker vijftien plekken in Nederland zijn er al gesprekken gaande. Uiteindelijk wil de organisatie het meest innovatieve en sociale woonconcept van Nederland zijn. De sleutel daarin is dat Welkom slim omgaat met zorgkosten zodat het voor iedere gemeente in Nederland een antwoord is op bestaande problematiek. Welkom is een concept van social entrepreneur Cora Schuurman.